PSK začal s prieskumom potrebnosti sociálnych služieb

29.09.2003 Celý región

Prieskum potrebnosti sociálnych služieb poskytovaných zariadeniami v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) začal 9. septembra. Výsledky majú byť p...
Prieskum potrebnosti sociálnych služieb poskytovaných zariadeniami v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) začal 9. septembra. Výsledky majú byť použité v procese transformácie tejto sféry.
Prieskum organizuje Úrad PSK v Prešove a obyvateľov miest a obcí navštívia s anketovými lístkami mladí ľudia, ktorí na úrade vykonávajú absolventskú prax. Vykonávať absolventskú prax ich oprávňuje preukaz absolventa praxe na Úrade PSK, preto by im občania - ako to zvýraznila hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková - mali vyjsť v ústrety. Požiadajú o spoluprácu aj starostov obcí. Mali by získať názory 5960 občanov obcí a 1950 občanov trinástich okresných miest v kraji.

Na účely tejto spolupráce uzatvoril Úrad PSK zmluvu s Krajským úradom práce v Prešove.
V zriaďovateľskej pôsobnosti PSK je 20 zariadení sociálnych služieb (ZSS) s právnou subjektivitou a 25 organizačných jednotiek ZSS. Všetky disponujú kapacitou pre asi 2100 klientov. Okrem toho služby poskytuje 51 registrovaných zriaďovateľov ako právnické, resp. fyzické osoby. Na tento rok podľa informácií poskytnutých poverenou vedením odboru sociálneho Úradu PSK Janou Richmanovou majú v tejto oblasti rozpočet bezmála 420 miliónov Sk.
(jj)
 

Vyberte región